sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Stailausta ja sipistelyä

Ruskea Teema-lautanen ja hiekanvärinen Teema-lasikulho

Lissun ihminen kehui taannoin keittiöremonttinsa täydellistä valmistumista pienimpiä yksityiskohtia myöten. Jutussa lienee käytetty jonkin verran liioittelua eli hyperbolaa tyylikeinona. Lissun ruoka- ja vesikupin väritys on pitkään vaivannut värisilmää. Ihminen on taistellut itsensä kanssa siitä, onko täysin välttämätöntä panna kuppikaksikko uusiksi.

Kun ihminen sattui vahingossa eksymään joillekin hintahulinapäiville erääseenkin tavarataloon mukaan tarttui klassista Iittalan Teemaa ruskeana. Vain yksi kappale ja ns. syvä lautanen. Lasikippoa ei meinannut löytyä - siis myyjä avuksi. Ihminen kertoi etsivänsä vain yksinkertaista jälkiruokakulhoa kissalleen vesikupiksi. Myyjä olikin huumorintajuista mallia ja esitteli kristallista jalallista jälkiruokamaljaa - ei tarvitsisi kissan niin päätään riiputtaa juodessaan. Hauska ihminen! Löytyi sieltä sellainen euron lasikippokin. Myyjä esitteli myös Teema-merkkisiä lasikulhoja. Ihminen piti niitä liian kalliina kissan vesikupiksi. Myyjä oli ammattilainen ja sinnikäs. Nähdessään ihmisen kädessä ruskean Teema-lautasen, hän esitteli hiekanvärisen Iittalan Teema-lasikipon - olisi 50% alennuksessa kuten oli ruskea Teema-lautanenkin. Mikäs siinä auttoi. Ihminen nopeasti perusteli itselleen miksi ko. kippo olisi vallan verraton vesikippo Lissulle ja ei kun kassalle.

1 kommentti:

  1. Luuletko, että se oli kuitenkaan huumoria!? Ammattitaitoinen myyjä näki (u) asiakkaan, johon kannattaa kokeilla konstejaan...onnistuneesti!!

    VastaaPoista