maanantai 28. kesäkuuta 2010

Takkuturkki

"Ragdollien turkki on puolipitkä, kaunis ja hyvin silkkinen. Turkki on pituudestaan huolimatta helppohoitoinen, sillä se ei takkuunnu helposti." Näin sanotaan täällä.

Totta toinen puoli! Kyllä ragdollin turkki on melko helppohoitoinen. Ainakin siihen asti, kun ragdoll on vain sisätiloissa. Lissu rämpii metsät, suot, rämeet ja rimpit ja mahanalus on sen näköinen. Turkkiin tarttuneisiin maan ainesosiin alkaa helposti karva kiertyä takuiksi. Ihminen huomasi Lissun vatsassa - alavatsassa, mahdollisimman ei-kiitollisessa paikassa - kaksi kunnon takkua. Niitä on sitten parhaimmillaan kolmen ihmisen voimin yritetty leikata pikku hiljaa irti. Lissun ihmisistä toinen piti kiinni etutassuista ja toinen takatassuista ja vieras ihminen leikkasi. Lissu murisi ja vaikeroi, muttei yritänyt pyristellä karkuun. Ohessa kuvaa ihmisistä ja Lissusta. Huomaa ihmisen suojavarustus - kyllä, Lissulla on salamannopeat kynnet ja hampaat!

Kiitos avuliaalle ja rohkealle, mitään pelkäämättömälle ystävälle!

1 kommentti:

  1. Itsekin vastahakoista kissaa joskus pesseenä tiedän, miten kipeää käy kun kissa tarrautuu kynsillään paljaaseen ihoon. Kunnon suojavarustus on siis paikallaan. Miten olis kunnon pitkät patakintaat käsien suojaksi?

    VastaaPoista