perjantai 1. tammikuuta 2010

Jos Lissu saisi toivoa


Niin, jos Lissu-paran toiveet otettaisiin huomioon olisi aina kesä tai ainakin siedettävä ilman lämpötila, koskaan ei matkustettaisi, ei olisi uutta vuotta eikä ainakaan raketteja, sen ihmisillä ei olisi mitään sisustusvimmaa eikä ainakaan remonttivimmaa. Aina vallitsisi sama järjestys elämässä ja talossa. Aina olisi hyvää ruokaa ja hana auki juomista varten. Lelut vaihtuisivat uusiin tasaiseen tahtiin ja ihmiset silittäisivät vain silloin kun korvien asennosta näkyy, että nyt sopii silittää eikä syliin ottaisi kukaan, ei koskaan eikä milloinkaan ja eläinlääkärit olisivat kuolleet sukupuutostautiin. Vaan ei! Kuka sitä nyt kissan vaatimattomia toiveita kuuntelee! Viime viikot ovat olleet ihan jotain muuta: tavarain pakkaamista, matkustamista, raapottamista paikasta toiseen, vieraita ihmisiä kolistelemassa Lissun valtakunnassa, jatkuvaa epävarmuutta huomisesta ja siihen päätteeksi uudenvuodenraketit ja joku ihmeen pakollinen ulkoilu, kun ihmisille tulee jokin reippaudenpuuska ja sattuu olemaan vapaata eikä muutakaan tekemistä, kuin viedä kissansa pakkaseen ja viimaan.

Lissu ei todellakaan tänään tykännyt -20-asteen pakkaslukemista. Ihmisensä veivät sen ulos - tuohon ihan lähelle - ja saman tien takaisin sisälle. Tänään vaan ei ollut Lissu ulkoilutuulella. Joku valveutunut sisäkissanomistaja saattaisi kauhistua ajatuksesta, jotta rotukissa viedään pakkaseen, mutta kun Lissu on siellä aina viihtynyt ja Lapissakin uponnut mielellään hankeen lähes -30-asteessa. Onkohan se tulossa vanhaksi - epäilemättä pikku hiljaa!

Ihmiset jatkoivat lenkkeilyä ilman kissaansa ja ottivat valokuvia. Mukana myös yksi kuva eilisestä osittaisesta kuunpimennyksestä.

1 kommentti:

  1. No kyllä minäkin Lissuna olisin jäänyt mieluummin sisälle kuin lähtenyt tuommoiseen pakkaseen. Meikäläisen koirat vaan eivät vielä ole moksiskaan säätilasta. Kivoja kuvia olit ottanut!

    VastaaPoista