sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Nautiskelija

Lissun ihmiset ovat raahanneet taas kerran Lissun matkassaan mökille. Lähtöpäivänä Lissu makasi apaattisena jo etukäteen pakattujen laukkukasojen seassa eikä suostunut syömään eikä juomaan. Selvästi se jo osaa yhdistää pakkaamisen ja lähtemisen. Lissu matkustaa ihailtavan kiltisti autossa boxissaan. Se on sen suljettu turvapaikka ja siellä on hyvä lekotella matkan ajan. Kissa-raukka vaan ei tiedä minne se automatka vie. Mökki on kuitenkin mieluisa paikka ainakin sen suhteen, että saa olla rajoittamattomasti ulkona. Ei valjaita eikä kotiintuloaikoja. Toki Lissu on ulkona vaan valvotusti, ja kuka ihminen sitä mökillä ollessaan sisällä on...

Aamu alkaa juomisreissulla rantaan. Laituri on pituudeltaan 10 m ja sen varrella poiketaan juomaan monelta kiveltä ja tutkaillaan vesikirput ja muut hyönteiset ja kuunnellaan tarkasti kaikki oudot äänet. Juomissessio kestää helposti puoli tuntia ja ihmiset ovat kieltämättä pähkineet kuinka saada Lissu juomaan sisällä. Hanasta ei tule vettä - se vaan menee. Toisaalta, mikäs kiire ihmisellä on mökillä ja onko niin kauheaa nauttia aamuauringosta laiturilla yrittäen saada kissaansa juomaan? Jonkinlainen helpotus on ollut muovinen hirvitys - juoma-automaatti, joka tuli kissanruokapussin kylkiäisinä. Siitä kuuluu lirisevä ääni ja joskus Lissu suostuu siitä juomaan.
Muuten Lissun päivät mökillä kuluu lekotellessa terassilla ja katsellen ja seuraillen ihmisten touhuja, toisinaan taas piilossa talon tai laiturin alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti