lauantai 18. kesäkuuta 2011

Parantunut hoidosta huolimatta

Lissu on palannut normaaliutensa päiviin.
Se mikä jollekin kissalle on epänormaalia on Lissulle täysin normaalia.
Miesihminen oli reissuissansa alkuviikon ja palattuaan kotiin onkin joutunut melkoiseen pyöritykseen. 
Parantunut ja voimissaan oleva kissa ei anna sille hetkenkään rauhaa,
 vaan miesihmisen on käskystä noustava antamaan ruokaa ja avaamaan vessan hana.
Naisihminen ei kun nauraa ja nauttii vapaudestaan.
Kaikki on lähes kuin ennenkin.
On myönnettävä, että Lissu on rauhallisempi nykyisin.
Se ei ole kuitenkaan täysin menettänyt luonnettaan.
Todisteena on naisihmisen käsivarressa oleva 20 cm pitkä naarmu.
Ei mennyt aamun harjaaminen ihan putkeen
ja parantuneella kissalla oli voimia näyttää kuka määrää mistä harjataan ja kuinka pitkään.

Kuvasarja illan raisuista leikeistä


7 kommenttia:

 1. Heips!

  Katsoin aikaisempia kirjoituksia ja huomasin, että teillä on käytössä ulkohäkki. Minkä kokoinen se on, mistä niitä saa ja miten teidän kissa viihtyy siinä? Saako teidän kissa olla vapaaana pihalla?

  Meillä on myös ragdoll narttu (reilu 1 v.). Meidän pitäisi jostain löytää pikaisesti häkki, jossa kissa voisi viettää kesäpäiviä mökin pihalla tai keksiä jokin keino miten estää kissaa karkaamasta. Vapaaksi ei voida päästää, kun tuo meidän luupää ei tottele käskyjä kotonakaan. Siksi kyselen tuosta häkistä, että voisiko tuollaista häkkiä ajatella mökin pihamaalle varjoisaan kohtaan vai pitäisikö rakentaa joku pitkä vinssi/ lieka systeemi, jossa kissa voisi valjaissa kuljeskella pihamaalla. Vahtimista toki sekin vaatisi, kun tuohan voi pyristellä itsensä valjaista vapauteen :/

  VastaaPoista
 2. Hei KatiO!
  Häkki oli koekäytössä työkaveriltani. Se on koiranhäkki ja niitä saa vaikka Mustista ja Mirristä. Niitä on erikokoisia. Tämän kokoa en mitannut, mutta ehkä jotakin lev. 130, kork. 80. Tuo häkki oli Lissulle turhankin suuri, koska kissa ei häkissä niinkään liikuskele, vaan katselee ja ihastelee lintuja. Todella näppärä juuri mökille. Itse olemme harkinnet hankkimista mökille, että Lissun voi siihen laittaa vaikka siksi aikaa, kun itse on saunassa eikä kissa kuitenkaan pysyisi mökissä, kun siellä on muitakin ihmisiä. Lissu on oppinut olemaan irti vapaana mökillä ja muualla metsässä. Suosittelen häkkiä lämpimästi. Asumme rivarissa, joten pihassamme häkki on myös kätevä. Lissu ei ole täällä kaupungissa koskaan vapaana, vaan valjaissa ulkona. Toivottavasti tämä vähän selvensi asiaa :)

  VastaaPoista
 3. Häkkiasiaan vielä että miksette tee itse kanaverkosta ja puurimasta? Siskoni mies teki juuri ragdolleilleen aivan mahtavan häkin ihan itse :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura! Ja hyvä idea... On ollut mielessä rakentaa itse ainakin mökille aitaus kissoille. Siellähän siitä voisi tehdä isommankin tarhan. Rivitalon pienessä pihassa on kätsy tuollainen siirreltävä häkki. Valjaisiin kannattaa satsata. Lissu pysyy aikas hyvin Vänttisen nahkaisissa valjaissa, joissa on aivan verraton idea ja ne saa tilattua oman kissan mitoilla :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Siinä on se ilme, kun yhtään ei enää huvitaa leikkiä ja ihminen vaan tökkii huiskalla kylkeen

  VastaaPoista