tiistai 13. heinäkuuta 2010

Puumala vastaan muu Suomi

Eiliseltä lämpöennätys jälleen Puumalassa - 33,9 astetta. Ja mitäköhän se on tänään, kun odotetaan lämpötilojen vielä kohoavan? Ihmiset täällä miettivät, jotta millainen mahtaa rakkaassa mökkikunnassaan olla tuo virallinen mittauspiste? Tai missä se sijaitsee? Asvaltoidun pihan keskellä? Peltihallin katolla? Käykö joku mittaushenkilö aina puhaltamassa mittariin, kun päivän lämpöennätykset uutisoidaan? Hetken aikaa on Lappeenranta tai Hämeenlinna uutisissa vaan ei kauaa, kun Puumala ilmoittaa omat ennätyksensä!!!

Gisse siellä mökillä hikoilee ihmisensä kanssa eikä heitä käy kateeksi. Ihminen toki voi mennä "vilvoittelemaan" 26-asteiseen veteen, mutta kissa ei voi kuin hakea varjoa ja viilentävää hiekkaa mahansa alle. Gisse onkin erikoistunut hiekassa pyörimiseen ja peseytymiseen.

Lissu paahtuu kotonaan ja pääsee aamuin ja illoin ulos, kun ulkolämpötilat ovat siedettävissä lukemissa. Eilen ihminen kasteli ruohon siitä ympäriltä missä Lissu makaili ja kaatoi myös vettä kissansa turkille. Ei mitään jääkylmää vettä vaan aikas haaleaa eikä Lissu siitä ollut pahoillaan.

2 kommenttia:

  1. Gissen tavat eivät kuulosta kovin kissamaisilta, vai että hiekassa pyörii. Hyi, siinähän sotkeentuu :) Mutta Lissua varmaan kannattaa kastella näillä keleillä, ei se siitä pilalle mene vaikka saattaakin protestoida. Tosin loppuu ne nämäkin helteet joskus.

    VastaaPoista
  2. Gisse todellakin pyörii hiekassa ja peseytyy kuin varpunen. Mökillä maasto on mylläysten jälkeen vielä hiekalla ja Gisse käyttää sitä hyväkseen.

    VastaaPoista