tiistai 6. huhtikuuta 2010

Ongelmia juomisen kanssa?

Ihminen kokee, että Lissun juottaminen muualla kuin kotona on aina pienoinen ongelma. Ihminen pohti jo etukäteen kovasti kuinka ratkaista Lissun vedenjuomisongelma mökillä. Yön unettomina tunteina ihminen kehitteli mielessään kissansa juoma-automaattia vesiämpäristä ja Mehumaijan letkusta lappo-systeemillä. Lappo eli imujuoksutin on nesteen juoksuttamista astiasta toiseen edellisen reunan yli. Nestepinta astiassa, josta nestettä juoksutetaan (siis vesiämpäri pöydällä), on ylempänä kuin lapon vapaa alapää (Lissun suu sen istuessa lavuaarissa odottamassa juoksevaa vettä). Lappo on ensin täytettävä nesteellä esimerkiksi imemällä. "Lappoa käytetään muun muassa akvaarion tai kiljuämpärin tyhjentämiseen." Täsmennettäköön nyt tässä, että ihminen on hankkinut tietonsa lappoamisesta juuri akvaarion tyhjentämisestä!!!

Ihminen arveli, että Lissu ei tulisi juomaan vettä suoraan avannosta - se olisi liian jännittävää. Tassut kastuu ja sitä rataa. Eläin on viisas! Ihminen ei ollut kerinnyt vielä edes tekojen asteelle veden saamiseksi kissansa ulottuville, kun Lissun jo nähtiin juovan vesiämpäristä. Järvivedessä keitetään perunat ja sitä käytetään tiskivetenä. Kahvinkeittovesi tuodaan kaupungista tai ostetaan kalliilla kaupasta. Joten ei ole mitään haittaa kenellekään, jos kissa ja toinenkin (Gisse) juo vettä suoraan ämpäristä. Lissu ei tehnyt minkäänlaista numeroa juomisestaan koko viikonloppuna. Ne kävivät tyttöinä Gissen kanssa ämpärillä milloin janotti.

1 kommentti:

  1. Fiksu Lissu! Kun kerran vettä on ämpärillinen tarjolla, onhan sitä silloin helppo juoda. Kokeile, toimisiko kotona myös! Ainakin meillä koirat tykkää juoda kukkienkasteluvettä (sitä ei-vesijohtovettä) tai kaikkea muuta mieluummin kuin omassa kupissa olevaa vettä.

    VastaaPoista