sunnuntai 16. elokuuta 2009

Raivotar

(Kuvan kissalla ei ole mitään tekemistä arvonimen Raivotar kanssa). Jos ihminen aina keksii Lissulle uusia lempinimiä, keksivät niitä muutkin. Lissu kävi eläinlääkärin pakeilla ja sen käynnin jälkeen Lissu on varmasti mustalla listalla ja tilastoissa punakynällä merkattu - ainakin Lissu Raivotar on siinä eläinlääkärissä kirjoihin ja kansiin ikuistettu.

Ihmiset totesivat perjantaiaamuna, jotta Lissulla on silmässä jotakin outoa joka vaatisi eläinlääkärissä käynnin. Miesihminen lähti käyttämään Lissu-tyttöä ja reissusta tulikin ikimuistettava. Lissun haava silmässä olisi pienin vika siinä päivässä. Lissu riemastui oikein kunnolla, kun lääkäri-täti sitä lähestyi tutkimusmielessä... Miesihmiselle oli annettu suojakäsineet käteen, jotta he lääkärin kanssa Lissua hoitaisivat yhdessä tuumin. Lissu hermostui ja puri ihmistään hanskojen läpi sormeen luuhun asti ja raapi toisen käden verille. Suojakäsineet olivat kuulemma kalliit kuin mitkä ja takuuvarmasti pystyisivät estämään vaikka puukonviillot ja eläinten hampaat jne. Lissun pikku naskalit pureutuivat läpi turvahanskan, kun se paniikissa yritti irrottautua ihmisten otteesta. Lissun sijasta alkoi eläinlääkäri paikata miesihmistä ja sanoi olevansa enemmän huolissaan ihmisen vammoista kuin Lissun silmästä. Se reissu maksoi 105 eroa + miesihmisen lääkärissäkäyntimaksun ja lääkkeet. Raivottaren riehumisen jälkeen se nukutettiin ja tutkimuksia jatkettiin. Lissu todettiin muuten terveeksi ja silmään määrättiin tippoja tiputeltavaksi neljän tunnin välein. Nyt täällä kolmatta päivää yriteään kahden ihmisen voimin siitä selviytyä. Kokemuksesta voi tässä vaiheessa sanoa, että Lissu pyristelee vastaan - ei kylläkään pure eikä raavi - ja silmätippaa suihkii ilmassa eikä toistaiseksi kovin moni yrityksistä ole osunut siihen silmään mihin tarkoitus olisi.

Ihminen on tästä oppinut sen, että pyytää jatkossa Lissun rauhoittamista eläinlääkärin vastaanotolla.
Tämän postauksen kuva jatkaa vielä ihmisen kannanottoa kissojen pukemiseen liittyen. Gisse on aina niin luottavainen ja alistuvainen, että nytkin saatuaan grillikintaan päähänsä oli vain kiltisti ja antoi ihmisten ympärillä nauraa itsensä katkeamispisteeseen. Temppu ei todellakaan kunnioita ja arvosta kissoja itsenäisinä luontokappaleina. Kenellekään ei tullut mieleenkään kokeilla kinnasta Lissun päähän. Siinä olisi mokoma patalappu lentänyt maata kiertävälle radalle ja todennäköisesti ihminen perässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti