sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Reissukissa kaamoksessa

Lissun ihmiset päättivät pitää hengähdystauon ja suuntasivat autonsa keulan kohti Yllästä. Lissun täytyisi päästä mukaan. Mikäs se sellainen lomamatka on, että osa porukasta jää kotiin? Tarjolla on hyviä majoitusmahdollisuuksia lemmikin kanssa matkustavalle. Mutta kuinka sujuisi puoli vuorokautta kestävä automatka määränpäähän? Nyt ihminen toteaa, että hyvin. No problem, kuten sanoisivat ne, jotka äidinkielenään puhuvat englantilaisten kieltä. Matkaan lähdettiin aamuyöstä eikä Lissu tajunnut syödä ei juoda eikä kiiruhtaa vessaansa. Ihmiset ottivat kissansa vessan tila-autoonsa ja järjestivät Lissulle pääsyn sisätilan kautta takaosaan jos vessahätä sattuisi yllättämään jonkin tauon aikana. Lissun boxi on sen verran kookas, että yksi keskikokoinen ragdoll matkustaa siellä pitemmänkin matkan. Kun ihmiset pitivät ruokataukoa oli Lissu autossa irti. Sille oli varattu ruokaa ja edellä mainittu vessamahdollisuus. Niitä Lissu ei käyttänyt hyväkseen vaan panttasi perille asti.

Lomanviettopaikka Ylläksellä oli rauhallinen eikä monessakaan naapurimökissä asunut ketään. Lissu pääsi ulos milloin tahtoi (pakkasen suomissa rajoissa. Ylläksellä oli puoli viikkoa pakkasta - 26 astetta) ja kulkipa se lenkilläkin mukana.

Ihmistensä ollessa rakkaan lajinsa harrastehiihdon parissa - tuon lajin, jossa lasketaan mäkeä tavallisesti alppihiihtovälinein lajia varten kunnostetuilla ja hiihtohissein varustetuilla rinteillä - vietti Lissu päivänsä mökissä nukkuen. Se oli kuin kotonaan ja koko reissu sujui Lissun kanssa kuin vettä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti