keskiviikko 11. elokuuta 2010

Eräänä elokuisena päivänä

(eikä ihminen malta olla mainitsematta päivän helteisyydestä. Milloinkas tänä kesänä ei olisi ollut helteistä? Niin, joskus kesäkuussa... Mutta se on jossakin muinaisuudessa eikä laisinkaan tämän kansan kollektiivisessa muistissa. Lämpöennätykset - sekä kaikkien aikojen että elokuun kaikkien aikojen - ovat paukkuneet yli päivä toisensa perään eikä ihminen enää jaksa alkaa kaivella lukuja niistä.)

Siis eräänä elokuisena päivänä Lissu oli päässyt taas maalle kylään. Nuori emäntä oli kiltti ja leikitti Lissua pitkällä heinällä. Lissu oli innoissaan ja metsästikin huiskaheinää riemuissaan. Ja syytä hieman olisikin - on Lissun massu niin pullea. Ruoka maistuu Lissulle edelleen +30 asteen sisälämpötilasta huolimatta - ihmisille sen sijaan on välillä tullut hetkiä ettei ruoka maistu tai ainakaan ei maistu sen laittaminen. Lissun ruokahaluun ei lämpö vaikuta, mutta liikkumiseen kyllä. Ihminen luki kissakirjasta, että jos kissalla pitää jatkuvasti ravintoa saatavilla, se syö n. 10-20 kertaa päivässä. Lissu syö varmasti yli kymmenen kertaa päivässä ja ainakin kerran yöllä. Kyllä Lissu-rukka yrittää vähän leikkiäkin, mutta pian se yritys päättyy laiskana makoilemiseen ja itsensä viilentämiseen.

1 kommentti:

  1. Hauskoja kuvia :) Eiköhän nuo eläimet ole tottuneet näihin helteisiin samalla tavalla kuin me ihmisetkin eli se, mikä alkukesästä tuntui kovin lämpimältä, tuntuu nyt vain ihan tavalliselta. Mutta tulee se vielä kylmäkin.

    VastaaPoista